För den som arbetar så är arbetsmiljön något av det viktigaste som man har. Den ska vara behaglig och trivsam. Men den ska också vara ergonomisk så vi orkar med att arbeta kanske 8 timmar om dagen. Med en bra arbetsmiljö så blir det mycket trevligare och behagligare att arbeta och vi utför ett mycket bättre arbete.

När det kommer till kontorsergonomi så finns det massor med produkter och det gäller att skaffa sig det som passar bäst för din miljö. Alla är vi olika och har olika behov då det kommer till ergonomiska hjälpmedel på kontoret. Ett bra sätt att ta reda på vilka produkter som är bra för dig är att prata med en fysioterapeut för att ta reda på vad man har för behov och vad som kan hjälpa till på sin arbetsplats. Vissa kan ha större behov än vad andra har. Även fast man inte har några kroppsliga besvär så finns det anledning att titta över kontorsstol, skrivbord och kanske framförallt hur man sitter vid sitt skrivbord.

Försök att förändra så du får den arbetsställning som är bäst för dig. Kanske är det ett höj- och sänkbart bord som du behöver. Det kanske är en ergonomisk sittdyna som du behöver till din kontorsstol. Har du ryggproblem sedan tidigare så kan ett ergonomiskt sittbälte som stabiliserar bäckenet och gör det bekvämare för dig när du sitter och arbetar. Allt som kan göra din arbetsmiljö bättre och underlätta för dig i arbetet är värt att satsa på.