Idag kan vi hitta batterier överallt. Det finns bland annat i leksaker, mobiltelefoner, fjärrkontroller och köksredskap. Men batterier kan innehålla kvicksilver, kadmium och bly-ämnen vilket inte är bra för naturen om de hamnar där.

Så tar du hand om gamla batterier

När dina batterier är gamla behöver du se till att du sopsorterar dem på rätt sätt. Små lösa batterier ska du lämna i en batteriholk som du kan hitta på exempelvis större mataffärer. Har du en leksak eller liknande där batteriet inte går att ta ut ska du lämna in hela leksaken till återvinningscentralen tillsammans med andra elavfall. När det kommer till bilbatterier och liknande ska även de lämnas till återvinningscentralen eller till butiker som säljer bilbatterier.

Handla nya online

Att handla dina batterier online har flera fördelar. Den största fördelen är att du med säkerhet beställer rätt batterier eftersom du kan dubbelkolla det enkelt innan du köper det. När du handlar i butik är det lätt att du hunnit glömma bort vilken typ av batteri du egentligen behövde. Handlar du online kan du smidigt gå iväg för att kolla vilket batteri det var du skulle köpa.