Miljön är något som har diskuterats flitigt under senare år med tanke på den globala uppvärmningen som värmer upp vår planet och smälter våra isar och glaciärer. Får vi inte stopp på uppvärmningen kommer havsnivån i världens hav att stiga och många kustnära samhällen kommer att dränkas och försvinna. Det är därför extra viktigt att du väljer miljövänliga och hållbara alternativ. Ullkomforten.se erbjuder just detta.

Second hand

Allt fler människor väljer att handla saker second hand, speciellt kläder. Det är ett perfekt sätt att minska klimatavtrycket på samtidigt som du sparar in väldigt mycket pengar. Priset i en secondhandbutik är betydligt lägre än om du skulle gå till en vanlig klädaffär. Bara för att något har blivit använt innan dig betyder det inte att det är fult och slitet – du kan göra riktigt bra fynd!

Resurser

Enligt ny statistik som publicerats använder vi dubbelt så mycket förnybara resurser än vi borde. Vi använder alltså dubbelt så mycket som vi egentligen har råd att använda. I takten som vi konsumerar skulle det behövas två jordklot för att få det att gå runt på ett hållbart sätt. Mänskligheten behöver stanna upp och ändra sina konsumtionsvanor för att vi på ett hållbart sätt ska kunna fortsätta in i framtiden.