Att vara en del av lösningen, även om det bara är en liten del, kommer alltid vara något positivt. Och om du själv känner att du kan titta på dina egna handlingar och vanor och kanske göra en eller annan förändring, kommer här några tips på vad du skulle kunna ändra på i livet.

Välj bort bilen när det är möjligt

Att helt byta ut bilen är inte en logisk lösning för nästan någon. Men det är helt klart värt att titta på de tillfällen när du skulle kunna välja bort bilen för mer miljövänliga transportmedel. Kanske du skulle kunna ta lokaltrafiken i högre utsträckning? Eller helt enkelt välja att cykla till och från jobbet? Glöm då inte hjälmen och annan utrustning som håller dig säker och bekväm i sadeln. I butiker som Sportamore kan du hitta detta och allt möjligt annat som hjälper dig att göra denna förändring.

Energieffektivisera huset

Äger du ett hus är det också klokt att titta på hur du kan energieffektivisera det. Vilket inte bara kommer att gynna miljön då du använder färre resurser, utan kommer även gynna din egen plånbok på längre sikt. Om du inte riktigt vet var du ska börja med detta arbete kan det vara bra att veta att varje kommun erbjuder kostnadsfri energi- och klimatrådgivning till de som behöver det. Vill du veta mer kan du läsa om detta hos Energimyndigheten.

Semestra på hemmaplan

Flygresor är en stor källa till utsläpp och är något vi alla bör försöka undvika så mycket som möjligt. Medan somliga kan behöva flyga som en del av jobbet är det semestertider då flygresorna är som mest aktuella för många. Att välja bort utlandssemestern och istället semestra på hemmaplan är ett betydligt mer miljövänligt alternativ.